Peter Erofejeff ja Timo Rauhala: Pihapelien merkitys urheilussa

Haluaisitko Timo Rauhalan
lähipelivinkit sähköpostiisi?

Peter Erofejeff ja huippuvalmentaja Timo Rauhala keskustelevat pihapelien merkityksestä urheilussa

Halusimme Pihagolfilla kuulla Timon ja Patun ajatukset siitä, mistä Suomalaisten palloilulajien ammattilaiset ovat tulleet ja missä ne ovat kasvaneet.

Timo kertoo, että kaikilla on tietysti taustalla kova treeni ja innostus tehdä sitä omaa juttua. Usein kuitenkin se yllättävä asia on, että esimerkiksi jääkiekkoilijat tai nhl pelaajat ovat lähes aina tulleet pihapelien kautta.

Innokkaimmat pelaajat ovat pelanneet valtavat määrät pihapelejä ja sitä kautta oppineet lajin ja pelin. Pihapelien merkitys menestykseen on lähes aina siellä pohjalla ja pelaajat haluavat kovasti korostaa sitä.

Jääkiekko on tosi suosittu laji Suomessa. Muistan, kun Kaapo Kakko oli ensimmäinen 2000 luvun nhl pelaaja ja Kaapoon kohdistui sitä kautta kova paine. Haastattelussa sitten kysyttiin, että missä ja miten olet oppinut tämän pelin ja Kaapo totesi, että se oli siellä pihapeleissä. Kun pelasin vanhempien kundien kanssa ja niiden kanssa piti oppia toimimaan, selviytymään ja pärjäämään eri tilanteissa. Sieltä sain paljon tehoa ja oppia peliin. Kuulijoina taas oltiin vähän pettyneitä, että uusi vuosituhat ja sama tarina jatkuu edelleen.

Patu muistelee, että useasti kun urheilijoilta, esimerkiksi jääkiekkoilijoilta, kysytään että miten pystyit tekemään tuon kyseisen suorituksen tuossa painetilassa niin he eivät yleensä heijasta sitä asiaa johonkin maajoukkuetreeneissä harjoiteltuun juttuun. Lähes poikkeuksetta vastaus on, että tämä oli itse asiassa siellä mummun pihalla. “Mä kuvittelin, että mä oon siellä ja oon tehny tämän siellä miljoona kertaa”, eli pihapeleissä.

Timon kokemuksen mukaan sama asia pätee golfissa, silloin kun mietitään mistä ne huippupelaajat tulevat. Ne tulevat samaa kaavaa pitkin. Lapsena on pelattu kaikennäköisiä pelejä greenillä ja greenin ympäristössä. Lyöty palloja kaikennäköisistä metsistä ja joskus ehkä joidenkin rakennusten katoilta. Tämä on tavallaan sitä samaa pihapeliä, mitä pelataan jääkiekossa, futiksessa ja missä tahansa peleissä.

Kovasti toivommekin, että golfiin tulisi enemmän mahdollisuuksia lapsille, esimerkiksi sellaisten paikkojen kautta, joissa kaupungilla tai kylissä olisi keskeisellä paikalla viheriö. Pihapelien on paljon helpompi tapahtua, kun puitteet niille on kunnossa. Sieltä ne pelaajat alkaa sitten kasvamaan. Vapaata tekemistä, jossa luovuus ja innostus vie eteenpäin ja tulee valtava määrä tunteja. Sitä kautta yksilöt kehittyvät ja luovat pohjan tulevalle menestykselle.

Jos et ole vielä tilannut videosarjaa 10 lähipelivinkkiä, niin tilaa se nyt. Näin varmistat, että putti kulkee ensi kaudella.

Tutustu greeneihimme

Valmisgreenit

Valmisgreenimallistomme sisältää useita erilaisia puttigreenejä. Tutustu mallistoomme!

Fantasiagreenit

Onko mielessäsi unelmien greeni, mutta et vielä ole löytänyt sopivaa? Pyydä tarjous meiltä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Suunnitelmasi

pinta-ala, muoto, sijoituspaikka, olosuhteet
Jos sinulla on piirrettynä suunnitelmia tai vaikka asemakaavakuva piha-alueesta, liitä ne mukaan
Pudota tiedostot tähän tai
Max. tiedoston koko: 128 MB, Max. tiedostot: 10.

    Haluaisitko Timo Rauhalan videosarjan "10 lähipelivinkkiä" sähköpostiisi?

    Tilaa videosarja alla olevan painikkeen kautta. Kaikkien tilanneiden kesken arvotaan kahdesti vuodessa 500€ lahjakortti verkkokauppaamme.