Mikä on Pihagolf?

Kaikki alkoi noin 10 vuotta sitten, kun Sampo Tuomivaara oli hankkimassa omalle pihalleen puttigreeniä. Selvittelyn jälkeen hän huomasi, että hyvien, toimivien ja järkevän hintaisten tuotteiden löytäminen oli todella haastavaa. Koska sopivaa ratkaisua ei löytynyt valmiina, Sampo päätyi lopulta tilaamaan matot suoraan valmistajalta.

Aluksi tarkoituksena oli tilata matot greeniä varten vain omaan käyttöön, mutta huomattuaan kuinka hyvin greeni palveli tarkoitusta, alkoi Sampo tilata mattoja vähitellen myös kavereilleen. Pian toiminta jo laajenikin ihan oikeaksi liiketoiminnaksi.

Pihagolfin arvot

Asiakaslähtöisyys​

Meille asiakas on aina tärkein ja haluamme tarjota aina parhaan mahdollisen ratkaisun jokaiselle asiakkaalle, oli kyseessä sitten valmisgreeni tai fantasiagreeni.​

Edelläkävijyys

Olemme lähipelitreenin edellä­kävijät Suomessa. Yrityksemme sai alkunsa perustajien tarpeesta, johon emme löytäneet valmista ratkaisua kohtuullisella kustannuksella.

Rakkaudesta lajiin

Meille golf on intohimo ja teemme tätä rakkaudesta lajiin. Haluamme olla osaltamme parantamassa suomalaisen golfin laatua, erityisesti lähipeliin keskittyen.​

Pihagolf saa alkunsa

Sampo toimitti päätyön ohella greenejä asiakkailleen. Yksi näistä asiakkaista oli Terho Saari, jonka mökille asennettiin vuonna 2017 puttigreeni, bunkkeri ja lyöntipaikka verkkoineen. Greeni on edelleen viiden vuoden ahkeran käytön jälkeen erittäin hyvässä kunnossa, vaikka olosuhteet lähellä merta ovat haastavat. Kotipihagolf jäi Terhon mieleen laadukkaiden tuotteiden ja erinomaisen asiakaskokemuksen vuoksi.

Ajan myötä Terho ja Sampo tutustuivat toisiinsa paremmin ja pelasivat välillä golfia yhdessä. Sampo mainitsi silloin tällöin, että Kotipihagolfissa voisi olla paljon nykyistä enemmänkin potentiaalia. Terho työskenteli tuolloin vielä autokoulualalla, mutta ajatus jäi muhimaan takaraivoon. Autokoulualalla oli tullut paljon onnistumisia ja oppia yrittämisestä. Edelläkävijyys, tuotteistaminen ja pehmeät arvot ovat olleet yrittäjyyden alusta saakka mukana Terhon tekemisessä ja näyttäytyneet myös menestyksen avaimina. Nyt nämä hyväksi todetut toimintatavat haluttiin ottaa mukaan Kotipihagolfin toimintaan.

Autokoulu-uransa jälkeen Terho alkoi pohtimaan, mitä hän haluaisi tehdä tulevaisuudessa. Koko perhe pelaa aktiivisesti golfia ja eräällä golfreissulla syntyi omien poikien kanssa ajatus siitä, kuinka mahtavaa olisi työskennellä oman intohimonsa parissa. Oivalluksesta seurasi puhelinsoitto Sampolle, minkä jälkeen pyörät lähtivät pyörimään ja asiat etenivät nopeasti; Saaren perhe siirtyi Kotipihagolfin pääomistajaksi ja Sampo jäi toimintaan mukaan osakkaana.

Lopputuloksena syntyi siis innokkaista golfareista koostuva tiimi, jonka toimintaa ohjaa vahvasti intohimo golfia kohtaan sekä halu ylittää asiakkaiden odotukset niin tuotteen, palvelun kuin asiakaskokemuksen osalta. Kotipihagolfin missiona on parantaa suomalaisten ja muiden pohjoismaalaisten lähipeliä.  Tavoitteenamme on jatkossa luoda perinteisten puttausalueiden lisäksi myös uusia innovatiivisia ratkaisuja lähipelin kehittämistä varten. Näitä tavoitteita tukemaan saimme osakkaaksi yritykseen myös Jaakko Pasasen. Jaakolla on pitkäaikainen kokemus greenien asentamisesta ja puutarhasuunnittelusta.

Toimintaamme ohjaa intohimo tehdä golfin harjoittelusta mahdollisimman monipuolista ja kehittävää. Haluamme auttaa golffareita kehittymään lähipelissä ja näin olla mukana parantamassa suomalaista golfia. Toivottavasti voimme auttaa myös sinua!

"*" näyttää pakolliset kentät

Suunnitelmasi

pinta-ala, muoto, sijoituspaikka, olosuhteet
Jos sinulla on piirrettynä suunnitelmia tai vaikka asemakaavakuva piha-alueesta, liitä ne mukaan
Pudota tiedostot tähän tai
Max. tiedoston koko: 128 MB, Max. tiedostot: 10.

    Haluaisitko Timo Rauhalan videosarjan "10 lähipelivinkkiä" sähköpostiisi?

    Tilaa videosarja alla olevan painikkeen kautta. Kaikkien tilanneiden kesken arvotaan kahdesti vuodessa 500€ lahjakortti verkkokauppaamme.