Huippuvalmentaja Timo Rauhala kertoo puttaamisen merkityksestä golfissa

Haluaisitko Timo Rauhalan
lähipelivinkit sähköpostiisi?

Golf-valmentaja Timo Rauhala on Euroopan golfvalmennuksen kärkinimiä. Hän on moninkertainen Suomen PGA:n vuoden golfvalmentaja ja Euroopan PGA:n viiden tähden golfammattilaiseksi palkittu valmentaja. Tässä artikkelissa Timo kertoo puttaamisen merkityksestä golfissa.

Puttaaminen näyttelee golfissa isoa roolia. Kun pelaaja pelaa tuloksen 70, joista 29 on puttia – putteihin käytetty lyöntimäärä on yli 40% kokonaislyöntimäärästä. Tämä on yllättävän paljon lyöntejä.

Olen saanut olla pitkään mukana European tourilla, LPGA tourilla, Majoreissa ja kohdata tilanteet, että mitä pelaajat tekee virittääkseen itsensä kilpailuun. Mikä on merkityksellistä ja miten paljon ne puttaa menestyäkseen pelissä, mistä syntyy se osuma ja kaikki mikä golfissa on olennaista.

Pelaajat viettävät hyvin paljon aikaa viheriöillä, kun taas harrastelijat ja nuoret kilpapelaajat pyrkivät vähän välttämään puttaamista ja sitten kun harjoitellaan niin harjoitellaan asteen liian jäykästi.

Meidän tehtävä tietysti on, että saataisi harjoitteluun vähän lisää mielenkiintoa ja mukaan tulisi myöskin niitä piirteitä, mitä huippupelaajilla on, koska puttaamisessa voi toimia samalla tavalla kuin huippupelaajat. Lyöminen on jo vähän konstikkaampaa. Lyömisessä tulee olla kropassa enemmän ominaisuuksia, voimaa, liikkuvuutta ja paljon monenlaista koordinaatiota, jotta pystyy lyömään palloa niin kuin huippupelaajat lyö.

Puttaamisen voi kuka vain oppia ja itse asiassa, jos jaksaa olla ahkera, niin on mahdollista oppia samanlaiseksi puttaajaksi kuin huippupelaajat.

Timo Rauhala
Golf-valmentaja

Tutustu greeneihimme

Valmisgreenit

Valmisgreenimallistomme sisältää useita erilaisia puttigreenejä. Tutustu mallistoomme!

Fantasiagreenit

Onko mielessäsi unelmien greeni, mutta et vielä ole löytänyt sopivaa? Pyydä tarjous meiltä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Suunnitelmasi

pinta-ala, muoto, sijoituspaikka, olosuhteet
Jos sinulla on piirrettynä suunnitelmia tai vaikka asemakaavakuva piha-alueesta, liitä ne mukaan
Pudota tiedostot tähän tai
Max. tiedoston koko: 128 MB, Max. tiedostot: 10.

    Haluaisitko Timo Rauhalan videosarjan "10 lähipelivinkkiä" sähköpostiisi?

    Tilaa videosarja alla olevan painikkeen kautta. Kaikkien tilanneiden kesken arvotaan kahdesti vuodessa 500€ lahjakortti verkkokauppaamme.